A varázslatos „igaz” gyöngyök!

A varázslatos „igaz” gyöngyök!

Rengeteg gyöngyfajta létezik. Ezekből számtalan ékszert készítenek. Legyen az gyöngysor, karlánc, medál, fülbevaló, gyűrű, kitűző vagy esküvői fejdísz… mindig rendkívüli érzés viselni és igazi

Egy-egy minőségi gyöngyből készült ékszer a mindennapi viseletre megfizethetetlennek számít. Nagyon sok a mesterséges gyöngyből készült csodás kiegészítő, melyekkel elérhető áron színesítheted a hétköznapokat!

Akoya gyöngy: tenyésztése az Akoya kagylóban történik. Erős fényű, 2-10 mm átmérővel rendelkezik, színváltozatai lehetnek a fehér, a krémszínű, a rózsaszín, a zöld, az ezüst és az arany árnyalatú.

Dél-tengeri fehér gyöngy: az ezüstös Pinctada maxima kagyló belsejében tenyésztik, 10-20 mm átmérővel, és legalább 10 év szükséges a gyöngy teljes mértékű kifejlődéséhez.

Tahiti fekete gyöngy: tenyésztése a fekete Pinctada maxima kagylóban történik, 8,5-18 mm átmérőjű, zöldes, kékes, lilás árnyalatban is megtalálható.

Dél-tengeri arany gyöngy: 10 mm vagy annál nagyobb átmérővel rendelkezik, az egyik legritkábban előforduló gyöngy fajta a világon.

Édesvízi gyöngy: a legváltozatosabb alakban és méretben található meg Skóciában, Írországban, Franciaországban és Dél-Ázsiában. Leggyakrabban fehér, viszont vannak lilás, kékes-zöld színűek is közöttük.

 

A gyöngyök nagyjából kilencven százalékát a Japánból érkező szállítmányok biztosítják, ahol a megtalálható hatalmas tavakban, teljes mértékben mesterséges körülmények között kagylókat tenyésztenek. A szakértők a kagylók belsejébe bele helyezik az úgynevezett magot(piszkot), azaz az idegen anyagot, amelynek hatására az állat életében, akár két-három gyöngyöt képes kihordani. Az igazi és a tenyésztett gyöngyök között eltérés nem látható. A különbséget laboratóriumi vizsgálatok elvégzésével tudják kimutatni.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?